Runopuu-muraali

Annikin Runofestivaali

Kuvataide 2022

Runofestivaalin nimikkotaiteilija oli vuonna 2022 Teemu Mäenpää. Mäenpään teoksia nähtiiin festivaalipäivänä Annikin puukorttelin vieressä sijaitsevassa taidekioskissa ja ympäri festivaalipihaa. Mäenpään maalaama Runopuu-muraali sijaitsee tapahtumapaikan lähistöllä.

Galleria Ovessa oli esillä kuvataiteilja A-K Laineen näyttely. Runofestivaalin sarjakuvareportteri Amanda Vähämäen tuoreita piirroksia festivaalin järjestelyistä nähtiin korttelin sisäpihalla. Outi Rossin ja Kalle Klemolan Puuradio-tilateos sijaitsi sisäpihalta kahvilan lähistöltä. Tapahtumapaikan läheisyydestä löytyy lisäksi kaksi taitelija Elliina Peltoniemen maalaamaa sähkökaappiteosta.

Teemu Mäenpää

Teemu Mäenpää on palkittu tamperelainen kuvataiteilija, jonka juuret ovat katutaiteessa. Hänet tunnetaan myös yhtenä maamme eturivin muralisteista. Hänen töitään on sekä useissa yksityiskokoelmissa että Suomen valtion taidekokoelmissa. Lue lisää!

Runopuu-muraali

Teemu Mäenpää toteutti Annikin puukorttelin lähistölle kesäkuussa 2020 Annikin Runofestivaalin tuottaman Runopuu-muraalin. Teos sijaitsee osoitteessa Pinninkatu 14. Annikilta muraalille on matkaa noin 150 metriä. Runopuusta on valmistumisensa jälkeen muodostunut uusi maamerkki ja yksi Tampereen näkyvimmistä julkisista taideteoksista.

A-K Laine

A-K Laine on Annikin puukorttelissa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Hänen näyttelynsä Olet tarpeeksi - You Are Enough nähtiin festivaalipäivänä Annikin kortelin sisäpihalla sijaitsevassa Galleria Ovessa.

Amanda Vähämäki

Palkittu sarjakuvataiteilija Amanda Vähämäki oli Annikin Runofestivaalin sarjakuvareportteri. Hän seurasi festivaalia ja sen valmisteluja Annikin puutalokorttelissa alusta loppuun asti ja piirsi sarjakuvaa kokemuksistaan. Hänen tuoreita piirroksiaan runofestivaalin järjestelyistä nähtiin festivaalipäivänä pienessä näyttelyssä korttelin sisäpihalla.

Puuradio

Puuradio-tilateos on syntynyt käsikirjoittaja ja dramaturgi Outi Rossin idean pohjalta ja sen on toteuttanut perinnepuuseppä Kalle Klemola. Teos koostuu kuusen rungosta, joka on koverrettu ontoksi, viipaloitu ja asetettu pystyyn niin, että puun sisälle voi astua sulkien saranoidun oven perässään. Teoksen sisällä soi ääniteos mikä koostuu 1800-luvun puolivälin aatehistoriaa peilaavista sävellyksistä, proosarunoteksteistä sekä Matti Walleniuksen säveltämistä, Outi Rossin sanoittamista ja Laura Valldenin esittämistä lauluista.

Elliina Peltoniemi

Tapahtumapaikan läheisyydestä Salhojankadulta löytyy kaksi Annikin Runofestivaalin tilaamaa ja taitelija Elliina Peltoniemen maalaamaa sähkökaappiteosta, jotka viitaavaat teemoiltaan ja toteutukseltaan Runopuu-muraaliin. Teokset julkistettiin festivaalipäivän aamuna klo 10.30. Sähkökaappiteokset on toteutetiin yhteistyössä Sirkusrakkauspumpum ry:n kanssa.